Особенности количественных, функциональных характеристик и ионтранспортных систем лимфоцитов и эритроцитов при преэклампсии беременных / Լիմֆոցիտների և էրիթրոցիտների քանակական, ֆունկցիոնալ բնութագրերի և իոնտրանսպորտային սիստեմների առանձնահատկությունները հղիների պրեէկլամպսիայի ժամանակ / Peculiarities of qualitative, functional characteristics and iontransportation systems of lymphocytes and erythrocytes in pregnants with preeclampsia - Աբրահամյան, Նազարեթ Աբրահամի / Abrahamian Nazaret (ՀՀ ԱՆ Երևանի Մ. Հերացու անվան պետական բժշկական համալսարան, ՀՀ ԱՆ պերինատոլոգիայի, մանկաբարձության և գինեկոլոգիայի կենտրոն, 1997)
Охрана здоровья матери и ребенка имеет огромное социальное значение и является одной из важнейших задач здравоохранения / Տվյալ աշխատության նպատակը հանդիսանում է հղիության պրեէկլամպսիաների ժամանակ լիմֆոցիտների և էրիտրոցիտների քանականան, ֆունկցիոնալ բնութագրերի, ինչպես նաև հոնտրանսպորտային սիստեմների հետազոտումը / The aim of present research work is to study the quantitative, functional characteristics and iontransportation systems of lymphocytes and erythrocytes in blood of pregnants with preeclampsia
ԺԴ.00.01 «Մանկաբարձություն և գինեկոլոգիա» մասնագիտությամբ բժշկական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-1997 ; Աշխատանքը կատարվել է Մ. Հերացու անվան Երևանի պետական բժշկական համալսարանի մանկաբարձության և գինեկոլոգիայի N2 ամբիոնում ; Գիտական ղեկավարներ՝ Ռ. Ա. Աբրահամյան, Ս. Ս. Գամբարով ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Մ. Մ. Վարդանյան, Յ. Թ. Ալեքսանյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ ՀՀ ԱՆ մոր և մանկան առողջության պահպանման գիտահետազոտական կենտրոն ; Սեղմագիր՝ 23 էջ։
Keywords: Բժշկություն, բժշկական գիտություններ / Medicine, Medical Sciences