Էլեկտրաէներգետիկական համակարգի ռեժիմների երկարաժամկետ կանխատեսման ռիսկերի գնահատում / Risk assessment of long-term forecasting of the modes of the electric power system - Կոլյան, Գայանե Լենոյի / Kolyan Gayane (ՀՀ ԿԳՆ Հայաստանի ազգային պոլիտեխնիկական համալսարան հիմնադրամ, 2018)
Էլեկտրաէներգետիկայի պահանջարկի և առաջարկի հաշվեկշռի և արտադրական հզորությունների համապատասխան ծավալի ապահովման գործընթացում անհրաժեշտ է հաշվի առնել շահագործման պարբերականությունը՝ ըստ անհրաժեշտության իրականացնելով համակարգի տարրերի նորոգում, փոխարինում և նոր հզորությունների ներդնում / Основным предварительным условием обеспечения безопасности электроэнергетических систем обеспечение баланса производства и спроса на электроэнергию и соответствующего объёма производственных мощностей / The main prerequisite for ensuring the safety of power system is ensuring the balance of production and demand for electricity and the corresponding capacity production
Ե.14.01 «էներգետիկ համակարգեր, համալիրներ, էլեկտրակայաններ և դրանց կառավարումը» մասնագիտությամբ տեխնիկական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2018 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Հայաստանի ազգային պոլիտեխնիկական համալսարանում ; Գիտական ղեկավար` Տ. Ս. Գնունի ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ` Ս. Ա. Մինասյան, Ն. Բ. Հովհաննիսյան ; Առաջատար կազմակերպություն` «Էլեկտրաէներգետիկական համակարգի օպերատոր» ՓԲԸ ; Ատենախոսություն՝ 153 էջ, սեղմագիր՝ 21 էջ։
Keywords: Տեխնիկական գիտություններ / Engineering & Technology