Հայաստանի գետերի հիդրոլոգիական ուսումնասիրությունների օպտիմալ դիտացանցի որոշումն և տեղաբաշխումը / Определение и размещение оптимальной наблюдательной сети для гидрологических исследований рек Армении / Determination and allocation of the optimal observation network for hydrological studies of rivers of Armenia - Միսակյան, Էդգար Էդվարդի / Misakyan Edgar (ՀՀ ակադեմիկոս Ի. Վ. Եղիազարովի անվան ջրային հիմնահարցերի և հիդրոտեխնիկայի ինստիտուտ, 2023)
Ջուրը բնական ռեսուրսների շարքում ունի առանձնահատուկ դեր և նշանակություն: Այն անընդհատ օգտագործվում և վերականգնվում է միմյանց կապելով շրջակա միջավայրի բոլոր բաղադրիչները / Цель диссертации - разработать оптимальную наблюдательную сеть гидрологических исследований рек Армении для обеспечения наблюдений, включающих весь объем информации о режиме и максимальных расходах воды / The aim of the research work is to develop an optimal observation network for hydrological studies of the rivers of Armenia, wich will ensure regime and maximum discharges observations and will cover the volume of spatial hydrological information
Ե.23.05 «Ջրատնտեսական համակարգեր և դրանց շահագործումը» մասնագիտությամբ տեխնիկական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2023 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է ակադեմիկոս Ի. Վ. Եղիազարովի անվան ջրային հիմնահարցերի և հիդրոտեխնիկայի ինստիտուտում ; Գիտական ղեկավար՝ Լ. Վ. Ազիզյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ա. Ա. Սարուխանյան, Գ. Գ. Վերանյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ ՀՀ ԳԱԱ երկրաբանական գիտությունների ինստիտուտ ; Սեղմագիր՝ 22 էջ։
Keywords: Տեխնիկական գիտություններ / Engineering & Technology