Роль кишечника в генезе эндогенной интоксикации при острой кишечной непроходимости (клинико -морфологическое исследование) / Աղիների դերը էնդոգեն ինտոկսիկացիայի մեջ սուր աղիքային անանցելիության ժամանակ (կլինիկա-մորֆոլոգիական հետազոտություն) - Դավթյան, Հակոբ Մելսի / Davthyan Hakob (Երևանի Մ. Հերացու անվան պետական բժշկական համալսարան, 2004)
Пациенты с острой кишечной непроходимостью (ОКН) являются одним из основных контингентов ургентных хирургических больных / Սուր աղիքային անանցելիությամբ (ՍԱԱ) հիվանդները հանդիսան են ուրգենտ վիրաբուժական հիվանդների հիմնական կոնտինգենտներից մեկը
ԺԴ.00.15 «Վիրաբուժություն» և ԺԴ.00.02 «Մարդու անատոմիա, հյուսվածքաբանություն, բջջաբանություն և սաղմնաբանություն» մասնագիտություններով բժշկական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2004 ; Ատենախոսության թեման հաստատված է ՀՀ ԱՆ Ս. Խ. Ավդալբեկյանի անվան առողջապահության ազգային ինստիտուտի գիտական խորհրդի նիստում ; Գիտական ղեկավարներ՝ Հ. Վ. Սարուխանյան, Ա. Վ. Ազնաուրյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Զ. Ա. Տեր-Ավետիկյան, Պ. Պ. Անանիկյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ «Միքայելյան վիրաբուժության ինստիտուտ» ՓԲԸ ; Սեղմագիր՝ 24 էջ։
Keywords: Բժշկություն, բժշկական գիտություններ / Medicine, Medical Sciences