Ժողովրդավարացման հիմնախնդիրները և բանակի գործոնը հետսառըպատերազմյան Թուրքիայում / Problems of democratization and army role in Post Cold war Turkey - Գասպարյան Աբրահամ Գևորգի / Gasparyan Abraham (ՀՀ ՊՆ Ազգային ռազմավարական հետազոտությունների ինստիտուտ, 2010)
«Ժողովրդավարացման հիմնախնդիրները և բանակի գործոնը հետսառըպատերազմյան Թուրքիայում» խորագրով ատենախոսության արդիականությունը կայանում է հետսառըպատերազմյան Թուրքիայի քաղաքական համակարգի տրանսֆորմացիայի փուլերի առանձնահատկությունների, ժողովրդավարացման գործընթացների համատեքստում Թուրքիայի համակարգային ու սահմանադրական ինստիտուտների հարաբերություններում, որոշումների ընդունման գործընթացում ոչ լեգալ մեխանիզմների վերհանման, Թուրքիայում քաղաքացիական իշխանությունների և ռազմական ինստիտուտի հարաբերությունների տիպաբանության ուսումնասիրության մեջ / Особенностями своей политической системы и военными переворотами Турция занимает особое место в современном политическом анализе. 1946-м году, проведя многопартийные выборы, политическая система Турции начинает переход от авторитаризма к демократии.
ԻԳ.00.02 «Քաղաքական ինստիտուտներ և գործընթացներ» մասնագիտությամբ քաղաքական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2010 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել Է Երևանի պետական համալսարանում ; Գիտական ղեկավար՝ Ա. Մարգարով ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Լ. Շիրինյան, Ս. Հովհաննիսյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Հայ-ռուսական (Սլավոնական) համալսարան ; Սեղմագիր՝ 22 էջ։
Keywords: Քաղաքական գիտություններ / Political Science