ՀՀ սահմանադրությունը և տեղական ինքնակառավարման ձևավորման ու զարգացման հիմնահարցերը - Հակոբյան, Նորայր Հայրապետի / Hakobyan Norayr (Երևանի պետական համալսարան, 1999)
1990թ. օգոստոսի 23-ից «Հայաստանի անկախության մասին» հռչակագրի ընդունումից հետո, հանրապետությունում սկսվեցին արմատական բարեփոխումները պետական շինարարության, տնտեսության և հասարակական կյանքի մյուս ոլորտներում / В диссертации рассматриваются проблемы формирования и развития местного самоуправления в Республики Армения, обосновывается актуальность выбранной темы, представлены цель и задачи, методологические основы и база исследования, научная новизна, теоретическая и практическая значимость и основные результаты работы, a также положения, выносимые на защиту
ԺԲ.00.02. «Հանրային իրավունք (սահմանադրական իրավունք, վարչական իրավունք, ֆինանսական իրավունք» մասնագիտությամբ իրավաբանական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-1999 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է ՀՀ ԳԱԱ փիլիսոփայության և իրավունքի ինստիտուտում ; Գիտական ղեկավար՝ Հ. Խաչատրյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ա. Հարությունյան, Գ. Դանիելյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ ՀՀ սահմանադրական իրավունքի կենտրոն ; Սեղմագիր՝ 24 էջ։
Keywords: Իրավաբանական գիտություններ, իրավագիտություն / Law