Состояние баланса стресс-гормонов в крови беременных крыс, переносящих хронический стресс, и у их потомства в различные периоды развития и иммобилизации / Քրոնիկ սթրեսի ենթարկված հղի առնետների ու զարգացման և իմոբիլիզացիայի տարբեր փուլերում գտնվող նրանց սերնդի արյան սթրես հորմոնների հաշվեկշիռը / Stress hormones balance in blood of pregnant rats with chronic stress and in their generation during the various stages of development and immobilization - Սարոյան, Մարինե Յուրայի / Saroyan Marine (Մ. Հերացու անվան Երևանի պետական բժշկական համալսարան, 2015)
В последние годы наблюдается неуклонный рост сердечно-сосудистых, нейропсихических, онкологических, эндокринных и других болезней цивилизации, важнейшей причиной развития которых считается возрастающая воздействие на организм человека различных факторов окружающей среды / Վերջին տարիներին հասարակության շրջանում հղիության ընթացքում տարած սթրեսը մեծապես ազդել է հիվանդությունների քանակի աճի վրա / The important role of stressin pregnant women in development of civilization diseases has widely been discussed in recent years and became the reason for this study
ԺԴ.00.10 «Ախտաբանական և նորմալ ֆիզիոլոգիա» մասնագիտությամբ բժշկական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2015 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է ԵՊԲՀ գիտակոորդինացիոն խորհրդի նիստում ; Գիտական ղեկավար՝ Դ. Ն. Խուդավերդյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Է. Ս. Սեկոյան, Լ. Գ. Թադևոսյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ ՀՀ ԳԱԱ Լ. Օրբելու անվան ֆիզիոլոգիայի ինստիտուտ ; Սեղմագիր՝ 22 էջ։
Keywords: Բժշկություն, բժշկական գիտություններ / Medicine, Medical Sciences