Հայոց իրապատում հեքիաթի ժանրային-տիպաբանական համակարգը - Վարդանյան, Նվարդ Խաչատուրի / Vardanyan Nvard (ՀՀ ԳԱԱ Մ. Աբեղյանի անվան գրականության ինստիտուտ, 2006)
Բանահյուսության յուրաքնչյուր տեսակի ուսումնասիրություն արդիական է նախ և առաջ այն ստեղծող ժողովրդի հոգեբանության ու աշխարհայացքի բացահայտման տեսանկյունից: ժողովրդական հեքիաթները հայ բանագիտության մեջ քիչ են հետազոտված, հետևաբար դրանց նվիրված ցանկացած ուսումնասիրություն ձեռք է բերում հատուկ կարևորություն / Бытовая сказка - одна из основных трех mиnoв сказки, отличие от остальных mиnoв сказок, возникла сравнительно позже
Ժ.01.05 «Բանահյուսություն» մասնագիտությամբ բանասիրական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2006 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Երևանի պետական համալսարանում ; Գիտական ղեկավար՝ Ս. Հարությունյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ա. Պետրոսյան, Վ. Ներսիսյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Խ. Աբովյանի անվան հայկական պետական մանկավարժական համալսարան ; Սեղմագիր՝ 22 էջ։
Keywords: Գրականագիտություն / Literary studies