Մամուլի տեղեկատվական արդյունավետ միջոցներ (ղարաբաղյան հիմնահարց) - Գասպարյան, Քրիստինա Արեգի / Gasparyan Kristina (Երևանի պետական համալսարան, 2013)
Ատենախոսությունը նվիրված է մամուլի տեղեկատվական արդյունավետ միջոցներին ղարաբաղյան հիմնահարցի համատեքստում: Այսօր տեղեկատվական քաղաքականությունը կարևորագույն զենք է յուրաքանչյուր պետության համար, քանի որ հենց նրա միջոցով կարելի է ձևավորել հասարակական կարծիք / Сегодня международное сообщество прилагает значительные усилия в урегулировании спорных проблем между государствами или сторонами конфликтов и соблюдении норм международного права, которые ярко выражают сми. Об этом свидетельствуют и последние тенденции в мировой политике разрешения конфликтов / Nowadays the international association makes considerable efforts to regulate the disputable problem between countries or conflicted sides and the following the norm of the international right which is illustrated in mass media. The evidence is the recent tendency of world policy for solving the conflict
Ժ. 01.Об «Ժուռնալիստիկա» մասնագիտությամբ բանասիրական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2013 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Հայ-Ռուսական (Սլավոնական) համալսարանում ; Գիտական ղեկավար՝ Լ. Ա. Ալոյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Մ. Մ. Հովսեփյան, Տ. Ռ. Դանիելյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Խ. Աբովյանի անվան հայկական պետական մանկավարժական համալսարան ; Սեղմագիր՝ 23 էջ։
Keywords: Գրականագիտություն / Literary studies