Կոստան Զարյան. կյանքը և գործը - Ավագյան, Արծրուն Աբգարի / Avagyan Artsrun (Երևանի պետական համալսարան, 1998)
Հայաստանի Հանրապետութան ստեղծումը, նրանում կայացած դեռ շարունակվող տնտեսական, քաղաքական ու սոցիալական փոփոխությունները էապես ազդում են նաև մեր գիտական ու մշակութային կյանքի վրա՝ տեղիք տալով անցյալի գեղարվեստական արժեքների նոր մեկնությունների ու վերագնահատումների / В данной работе рассматривается жизнь и деятельность одного из талантливых представителей армянской литературы поэта, прозаика, редактора, издателя, видного деятеля национальной культуры Костана Зарьяна
Ժ.01.02 «Նորագույն շրջանի հայ գրականություն» մասնագիտությամբ բանասիրական գիտությունների դոկտորի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-1998 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Երևանի պետական համալսարանի հայ նորագույն գրականության ամբիոնում ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ս. Ն. Սարինյան, Ն. Մ. Ադալյան, Մ. Գ. Գիլավյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ ՀՀ ԳԱԱ Մ. Աբեղյանի անվան գրականության ինստիտուտ ; Սեղմագիր՝ 49 էջ։
Keywords: Գրականագիտություն / Literary studies