Երևան քաղաքի ինտենսիվ ուսուցման ռեժիմով դպրոցներում սովորողների փաստացի սննդի հիգիենիկ գնահատականը - Սիմոնյան, Ամալյա Մարտինի / Simonyan Amalya (ՀՀ ԱՆ Ս. Խ. Ավդալբեկյանի անվան առողջապահության ազգային ինստիտուտ, 2006)
Ամբողջ աշխարհում վերջին տասնամյակների ընթացքում խիստ բարձրացել է հետաքրքրությունը մտավոր ծանրաբեռնվածությամբ և ինտենսիվ ուսուցման ռեժիմով աշխատող ուսումնական հաստատություններում սովորողների սննդի հարցերի և դրա հետ կապված առողջական վիճակի նկատմամբ / За последние десятилетия резко возрос интерес к вопросам питания и связанным с ним состоянием здоровья учащейся молодежи, в частности, подростков, учащихся в учебных заведениях с интенсивным режимом обучения
ԺԴ.00.05 «Հիգիենա, պրոֆպաթոլոգիա և թունաբանություն» մասնագիտությամբ բժշկական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2006 ; Ատենախոսության թեման հաստատված Է Մ. Հերացու անվան Երևանի պետական բժշկական համալսարանում ; Գիտական ղեկավար՝ Օ. Ա. Անտոնյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ա. Ս. Ղազարյան, Ն. Ս. Թադևոսյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ «Քանաքեռ-Զեյթուն» ԲԿ ՓԲԸ, Հիգիենայի և մասնագիտական հիվանդությունների ԳՀԻ ; Սեղմագիր՝ 22 էջ։
Keywords: Բժշկություն, բժշկական գիտություններ / Medicine, Medical Sciences