Проблемы и механизмы регулирования валютных рисков в банковской системе (на примере РА) / Արժութային ռիսկերի կարգավորման հիմնախնդիրներն ու մեխանիզմները բանկային համակարգում (ՀՀ օրինակով) / Problems and mechanisms of foreign exchange risk regulation in banking system (on the example of the RA) - Մանուկյան, Դավիթ Էդուարդի / Manukyan Davit (Հայ-ռուսական (Սլավոնական) համալսարան, 2014)
Современная банковская система функционирует в условиях неадекватно высоких рисков, формирующихся не только в реальном секторе экономики, но и, что более существенно, через рынки капитала, особенно производных инструментов, и валютный рынок / Ժամանակակից բանկային համակարգը գործում է բարձր ռիսկային միջավայրում, ինչը պայմանավորված է ոչ միայն տնտեսության իրական հատվածում, այլև կապիտալի, ածանցյալ գործիքների և արտարժութային շուկաներում ձևավորվող ռիսկերից / The modern banking system operates in high-risk environment, which is conditioned by not only the real sector risks, but also by equity, derivatives and foreign exchange risks
Ը.00.03 «Ֆինանսներ, հաշվապահական հաշվառում» մասնագիտությամբ տնտեսագիտության թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2014 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է ԲՄԿ ՊՈւՀ Հայ-ռուսական (Սլավոնական) համալսարանում ; Գիտական ղեկավար՝ Է. Մ. Սանդոյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Հ. Գ. Մնացականյան, Հ. Խ. Խաչատրյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Հայաստանի պետական տնտեսագիտական համալսարան ; Սեղմագիր՝ 24 էջ։
Keywords: Տնտեսագիտություն / Economics