Արփիար Արփիարյանի հասարակական-քաղաքական հայացքները - Հովհաննիսյան, Գեղամ Հազկերտի / Hovhannisyan Gegham (ՀՀ ԳԱԱ պատմության ինստիտուտ, 1997)
Հայ ժողովրդի ազգային-ազատագրական շարժման ուսումնասիրությունը միշտ եղել է և կմնա պատմաբանների պատմության կենտրոնում: Այն իր կարևորությունը չի կորցրել ուշադրության ժամանակաշրջանում, նաև երբ հայ ժողովրդի ազատագրական շարժումը արդի թևակոխելով նոր փուլ, նշանավորվեց հայոց պետականության վերականգնմամբ և Արցախի ազատագրմամբ / Диссертационная работа посвящена исследованию общественно-политических взглядов известного деятеля армянского национально-освободительного движения конца 19-го - начала 20- го века Арпиара Арпиаряна 1851-1908 г.r.), талантливого публициста и писателя
է.00.00 «Հայոց պատմություն» մասնագիտությամբ պատմական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-1997 ; Աշխատանքը կատարվել է ՀՀ ԳԱԱ պատմության ինստիտուտի «Ազգային-ազատագրական շարժումները 19-րդ դ. վերջին-20-րդ դ. սկզբին» բաժնում ; Գիտական ղեկավար՝ Ա. Ս. Համբարյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ա. Ա. Խառատյան, L.Հ. Մկրտչյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Խ. Աբովյանի անվան պետական մանկավարժական ինստիտուտ ; Սեղմագիր՝ 28 էջ։
Keywords: Պատմական գիտություններ / History