Մանկատան սաների միջանձնային և միջխմբային հարաբերությունների կարգավորման հոգեբանական առանձնահատկությունները / Interpersonal and intergroup relations of orphans of the orphanage and psychological features of regulation - Սիդելնիկովա, Ռիտա Վյաչեսլավի / Sidelnikova Rita (ՀՀ ԿԳՆ Խ. Աբովյանի անվան հայկական պետական մանկավարժական համալսարան, 2014)
Պետականության և քաղաքացիական հասարակության կառուցման ներկա, անցումային փուլը իր բնականոն ընթացքով հատկանշվում է տարաբնույթ դժվարություններով ցածր կենսամակարդակ, նյութատնտեսական պայմաններ, աշխատատեղերի պակաս, ցածր աշխատավարձ / Проблема детей-сирот оставшихся без попечения родителей, на современном этапе стала новой неблагоприятной социальной проблемой нашей реальности / The problem of orphans without parental care, at the present stage, has become a new unfavorable social problem of our reality
ԺԹ.00.05 «Տարիքային և մանկավարժական հոգեբանություն» մասնագիտությամբ հոգեբանական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2014 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Խ. Աբովյանի անվան հայկական պետական մանկավարժական համալսարանում ; Գիտական ղեկավար՝ Ս. Ռ. Գևորգյան ; Պաշտոնական ընդիմախոսներ՝ Ն. Ռ. Հակոբյան, Հ. Ս. Հարությունյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Վանաձորի Հ. Թումանյանի անվան պետական մանկավարժական ինստիտուտ ; Սեղմագիր՝ 22 էջ։
Keywords: Հոգեբանական գիտություններ / Psychology