Իմունային կարգավիճակի խախտումների մոլեկուլային մեխանիզմները հետտրավմատիկ սթրեսային խանգարման պաթոգենեզում / Molecular mechanisms of immune status alterations in the pathogenesis of posttraumatic stress disorder - Հովհաննիսյան, Լիլիթ Պավելի / Hovhannisyan Lilit (ՀՀ ԳԱԱ Հ․ Բունիաթյանի անվան կենսաքիմիայի ինստիտուտ, 2012)
Հետտրավմատիկ սթրեսային խանգարումը (ՀՏՍԽ) համարվում է թե՛ գենետիկական, թե՛ շրջակա միջավայրի գործոններով պայմանավորված հիվանդություն, որը պատկանում է դեպրեսիայի և տագնապի քրոնիկ ընթացք ունեցող ծանր հոգեկան հիվանդությունների շարքին (ICD-10 ծածկագրեր F43.1, F62.0, DSM-4 ծածկագիր՝ 309.81) / Посттравматическое стрессовое расстройство (ПТСР) относится к группе тревожно-депрессивных психических заболеваний с тяжелым хроническим течением (коды ICD-10: F43.1, F62.0; код DSM-4: 309.81), обусловленное как наследственной предрасположенностью, так и факторами окружающей среды / Posttraumatic stress disorder (PTSD) is a severe chronic mental illnesses, which belongs to a group of anxiety and depression disorders (ICD-10 codes: F43.1, F62.0; DSM-4 code: 309.81), and is influenced by both genetic and environmental factors
Գ.00.03 «Մոլեկուլային և բջջային կենսաբանություն» մասնագիտությամբ կենսաբանական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2012 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է ՀՀ ԳԱԱ մոլեկուլային կենսաբանության ինստիտուտի գիտական խորհրդում ; Գիտական ղեկավար՝ Ա. Ս. Բոյաջյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Զ. Ա. Կարալյան, Ա. Պ. Գևորգյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Երևանի պետական համալսարան ; Սեղմագիր՝ 26 էջ։
Keywords: Կենսաբանական գիտություններ / Biology