Ռոստոմ (Ստեփան Զորյան). կյանքը և գործը / Rostom (Stepan Zoryan): life and activities - Եղյան, Մարիամ Երվանդի / Eghyan Mariam (ՀՀ ԳԱԱ պատմության ինստիտուտ, 2012)
Արխիվային նյութերի, փաստաթղթերի ժողովածուների, ինչպես նաև գիտական ​​գրականության հիման վրա առաջին անգամ փորձ է արվում համակողմանիորեն, գիտականորեն և հիմնավոր կերպով ներկայացնել 19-րդ դարի վերջի և 20-րդ դարի սկզբի ազգային, քաղաքական, ականավոր գործչի՝ Ռոստոմի (Ստեփան Զորյան 1867-1919 թթ.) կյանքն ու գործը / На основе архивных материалов, сборников документов, a также научной литературы в диссертации впервые делается попытка всесторонне, научно и обоснованно представить жизнь и деятельность видного национально-политического деятеля конца XIX и начала XX веков - Ростома (Степана Зорьяна 1867-1919 rr.) / In the thesis an attempt to comprehensively, scientifically and reasonably introduce the life and activity of Rostom (Stepan Zoryan 1867-1919), the outstanding national-political figure of the end of the 19th and the beginning of the 20th century is made using the archive sources, collection of documents and scientific works
է.00.01 «Հայոց պատմություն» մասնագիտությամբ պատմական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2012 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Խ. Աբովյանի անվան հայկական պետական մանկավարժական համալսարանում ; Գիտական ղեկավար՝ Մ. Ս. Կարապետյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Գ. Ս. Խուդինյան, Հ. Բ. Գրիգորյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Հայաստանի ազգային արխիվ ; Սեղմագիր՝ 24 էջ։
Keywords: Պատմական գիտություններ / History