Լեռնային ջրընդունիչների նախագծա-հիդրավլիկական հաշվարկման մեթոդների կատարելագործումը - Մարտիրոսյան, Քոչար Վասիլի / Martirosyan Kochar (ՀՀ ԿԳՆ Երևանի ճարտարապետության և շինարարության պետական համալսարան, 2008)
Հիդրավլիկական և մաթեմատիկական գիտությունների ներկայիս հիմնահարցերը հանգում են արտադրության ղեկավարման օպտիմալ լուծումների որոշման ուղղությամբ, այդ թվում՝ ջրային պաշարների արդյունավետ կառավարման և օգտագործման այնպիսի մեթոդների մշակման, որոնք միասնական սկզբունքներով կնպաստեն բարձր և կայուն արտադրություն կազմակերպելուն՝ հիմնավոր կերպով ապահովելով շրջակա միջավայրի հավասարակշռության պահանջները այսօրվա և մոտ ապագայի համար / Диссертационная работа посвящена разработке методических основ усовершенствования проектно-расчетных методов горных водоприемников
Ե.23.03 «Շենքերի և կառույցների ճարտարագիտական (էներգետիկ, հիդրավլիկ և այլն) ապահովում» մասնագիտությամբ տեխնիկական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2008 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել Է Հայաստանի պետական ագրարային համալսարանում ; Գիտական ղեկավար՝ Ս. Մ. Ղազարյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ա. Մ. Բարխուդարյան, Հ. Կ. Հակոբյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ «Հայջրնախագիծ ինստիտուտ» ՓԲԸ ; Սեղմագիր՝ 26 էջ։
Keywords: Տեխնիկական գիտություններ / Engineering & Technology