Անձնային փորձի հոգեբանական փոխակերպումը գեղարվեստական ստեղծագործության մեջ (Զորայր Խալափյանի ստեղծագործությունների հիման վրա) - Սարգսյան, Սյուզան Ֆելիքսի / Sargsyan Syuzan (ՀՀ ԿԳՆ Երևանի պետական համալսարան, 2001)
Աշխատանքում առաջին անգամ փորձ է արվում հատուկ հոգեբանական, մենագրական հետազոտության միջոցով ուսումնասիրել ստեղծագործական գործընթացում անձնային փորձի փոխակերպման երևույթը / Научная новизна работы состоит в том, что впервые в отечественной психологии поставлен вопрос изучения психологической трансформации биографических данных в литературном творчестве писателя
ԺԹ.00.01 «Հոգեբանության տեսություն և պատմություն» մասնագիտությամբ հոգեբանական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2001 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Երևանի պետական համալսարանի հոգեբանության ամբիոնում ; Գիտական ղեկավար՝ Է Ա. Գրին ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ս. Ջ. Արզումանյան, Ա. Ս. Բերբերյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Վանաձորի պետական մանկավարժական ինստիտուտ ; Սեղմագիր՝ 26 էջ։
Keywords: Հոգեբանական գիտություններ / Psychology