Сравнительная оценка адекватности различных режимов плазмафереза по показателям реологических свойств крови / Պլազմաֆերեզի տարբեր ռեժիմների համապատասխանության համեմատական գնահատականը ըստ արյան ռեոլոգիական հատկությունների ցուցանիշների / Comperative estimation of adequacy of plasmapheresis different regimens by indices of blood rheological properties - Բախշինյան, Մարինա Կարենի / Bakhshinyan Marina (ՀՀ ԱՆ Մ. Հերացու անվան Երևանի պետական բժշկական համալսարան, 2003)
Расстройства микроциркуляции (ML) являются пусковым механизмом практически любых патологических процессов / Սույն հետազոտության նպատակն է տարբեր նոզոլոգիական ձևերով հիվանդների արյան ռեոլոգիական հատկությունների փոփոխությունների համալիր ուսումնասիրության հիման վրա բուժական պլազմաֆերեզի (ՊԱ) անցկացման եղանակի ընտրության համար օբյեկտիվ չափանիշների մշակումը / The purpose of the present research is a complex study of changes of blood reological properties (BRP) in patients with various nosology to develop objective criteria for selection of a regimen oftherapeutic plasmapheresis (PA) realization
ԺԴ.00.10 «Պաթոլոգիական և նորմալ ֆիզիոլոգիա» մասնագիտությամբ բժշկական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2003 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է ՀՀ ԱՆ ակադեմիկոս Ս. Խ. Ավդալբեկյանի անվան առողջապահության ազգային ինստիտուտի գիտական խորհրդի նիստում ; Գիտական ղեկավար՝ Ռ. Ա. Հովհաննիսյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ա. Վ. Զիլֆյան, Ս. Ա. Բաջինյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Ռ. Օ. Յոլյանի անվան հանրապետական արյունաբանության կենտրոն ՊՓԲԸ ; Սեղմագիր՝ 22 էջ։
Keywords: Բժշկություն, բժշկական գիտություններ / Medicine, Medical Sciences