Բանակցությունների ընթացքում արդյունավետ որոշումների ընդունումը պայմանավորող հոգեբանական գործոնները / The psychological factors of effective decision-making in negotiation process - Ստեփանյան, Ստեփան Սամվելի / Stepanyan Stepan (ՀՀ ԿԳՆ Խ. Աբովյանի անվան հայկական պետական մանկավարժական համալսարան, 2019)
Երրորդ հազարամյակի նախաշեմին տեղի ունեցող քաղաքական, սոցիալ-հոգեբանական, ժողովրդագրական փոփոխությունները առավել խիստ պահանջներ են ներկայացնում անձին որպես գործունեության սուբյեկտի, ինչը պարտադրում է բոլոր ոլորտներում մարդկային գործունեության բարձր մակարդակի արդյունավետության պահպանման տեսակետից փնտրել նոր հնարավորություններ և ռեսուրսներ / Отличительной особенностью современного этапа развития общества являются глубокие политико-экономические, социально - психологические изменения, предьявляющие высокие требования к личности как субьекту деятельности, что, в свою очередь приводит к поиску новых возможностей и ресурсов обеспечения эффективности функционирования организаций / A distinctive feature of the modern stage of development of society are profound political-economical, socio-psychological changes presenting high requirements on the individual as the subject of activity, which in turn leads to the search for new opportunities and resources to ensure the effective functioning of organizations
ԺԹ.00.03 «Սոցիալական հոգեբանություն (միջանձնային հարաբերություններ, ընտանեկան, տարիքային, մանկավարժական, խմբային գործունեություն)» մասնագիտությամբ հոգեբանական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2019 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Երևանի պետական համալսարանում ; Գիտական ղեկավար՝ Վ. Հ. Մարգարյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ս. Ա. Սեդրակյան, Լ. Հ. Պետրոսյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Հայաստանի ֆիզիկական կուլտուրայի և սպորտի պետական ինստիտուտ ; Սեղմագիր՝ 22 էջ։
Keywords: Հոգեբանական գիտություններ / Psychology