Правовые отношения в сфере реализации международного частного права (сравнительно-правовое исследование) / Իրավական հարաբերությունները միջազգային մասնավոր իրավունքի իրացման ոլորտում (իրավական համեմատական հետազոտություն) / Legal relations in the sphere of private international law enforcement (comparative legal research) - Քալաշյան, Մարիաննա Աշոտի / Kalashyan Marianna (Հայ-ռուսական (Սլավոնական) համալսարան, 2014)
В условиях глобализации, интеграции и модернизации экономической и политической, социальной и правовой систем, развития современных информационных технологий, появления разнообразных форм трансграничных отношений особую актуальность приобретают вопросы эффективной реализации норм международного частного права / Տնտեսական և քաղաքական, սոցիալական և իրավական համակարգերի ինտեգրացիայի ու արդիականացման, տեղեկատվական տեխնոլոգիաների զարգացման, նյութական և հոգևոր արժեքների լայն տարածման, անդրազգային հարաբերությունների բազմազան ձևերի առաջացման պայմաններում հատուկ նշանակություն են ձեռք բերում միջազգային մասնավոր իրավունքի նորմերի արդյունավետ իրացման հարցերը / The problems of effective enforcement of the norms of national legal institutions and branches, particularly private international law rules have become of increasing importance in the context of globalization, integration, modernization of economic, political, social and legal systems, promotion of modern information technologies, prevalence of material and spiritual values, emergence of various forms of transnational relations
ԺԲ.00.03 «Մասնավոր իրավունք» մասնագիտությամբ իրավաբանական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2014 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Հայ-ռուսական (Սլավոնական) համալսարանի գիտական խորհրդի նիստում ; Գիտական ղեկավար՝ Ա. Մ. Հայկյանց ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Գ. Կ. Դմիտրիևա, Ա. Ա. Մանուկյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ ՀՀ ԳԱԱ փիլիսոփայության, սոցիոլոգիայի և իրավունքի ինստիտուտ ; Սեղմագիր՝ 28 էջ։
Keywords: Իրավաբանական գիտություններ, իրավագիտություն / Law