Պատկերների օպերատիվ մշակման և օբյեկտների ճանաչման համակարգերի հետազոտում ու նախագծում / Research and design of real-time image processing and оbjесt recognition systems - Հովսեփյան, Հովհաննես Ատոմի / Hovsepyan Hovhannes (ՀՀ ԳԱԱ ինֆորմատիկայի և ավտոմատացման պրոբլեմների ինստիտուտ, 2012)
Ին‎ֆորմացիոն տեխնոլոգիաների զարգացումը հանգեցնում է հնարավոր բոլոր գործընթացների ավտոմատացմանը: Բացառություն չէ նաև տեսադիտողական սարքերի միջոցով հսկման գործընթացի ավտոմատացումը / Развитие информационных технологий ведет к автоматизации всевозможных процессов / The progress of information technology leads to the automation of all possible processes
Ե.13.05 «Մաթեմատիկական մոդելավորում, թվային մեթոդներ և ծրագրերի համալիրներ» մասնագիտությամբ տեխնիկական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2012 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Հայաստանի պետական ճարտարագիտական համալսարանում (Պոլիտեխնիկ) ; Գիտական ղեկավար՝ Ռ. Գ. Հակոբյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Դ. Գ. Ասատրյան, Գ. Ա. Պետրոսյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Երևանի կապի միջոցների գիտահետազոտական ինստիտուտ ; Սեղմագիր՝ 23 էջ։
Keywords: Ինֆորմատիկա և համակարգչային համակարգեր / Informatics & Computer Systems