Методы повышения уровня сейсмической безопасности существующих каменных зданий / Գոյություն ունեցող քարե շենքերի սեյսմիկ անվտանգության մակարդակի բարձրացման եղանակներ - Մարգարյան, Արեգ Հրանտի / Margaryan Areg (ՀՀ ԿԳՆ Երևանի ճարտարապետաշինարարական ինստիտուտ, 1997)
В большинстве городов сейсмоактивных стран мира в том числе и РА имеется значительное количество зданий старой постройки, не имеющих достаточный запас прочности в случае сильных землетрясений / Ատենախոսուցյունը նվիրված է շահագործման մեջ գտնվող քարե շենքերի սեսմիկ անվտանգության մակարդակի բարձրացման եղանակների մշակմանը
Ե.23.01 «Շինարարական կոնստրուկցիաներ, շենքեր, կառույցներ և շինարարական մեխանիկա» մասնագիտությամբ տեխնիկական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-1997 ; Աշխատանքը կատարվել է Երևանի ճարտարապետաշինարարական ինստիտուտի «Երկաթբետոնե, քարե կոնստրուկցիաների և կառուցվածքների սեյսմակայունություն» ամբիոնում ; Գիտական ղեկավար՝ է. Ե. Խաչիյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ս. Ս. Դարբինյան, Վ. Ա. Համբարձումյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ միջռեգիոնալ նախագծային էքսպերիմենտալ կոնստրուկտորական և տեխնոլոգիական ինստիտուտ ; Սեղմագիր՝ 16 էջ։
Keywords: Տեխնիկական գիտություններ / Engineering & Technology