Հայաստանի արդյունաբերական կերարտադրության տնտեսական արդյունավետության բարձրացումը - Չիրքինյան, Անահիտ Արարատի / Chirkinian Anahit (ՀՀ ՖԷՆ տնտեսագիտական հետազոտությունների ինստիտուտ, 1997)
Տնտեսության շուկայական համակարգին անցման արդի փուլում և հեռանկարում, ժողովրդա-տնտեսական կարևոր նշանակություն ունեցող ճյուղի՝ անասնապահության ռացիոնալ վարման հիմքը մնում է նրա ամուր կերի բազայի ստեղծումը, անհրաժեշտ քանակի ու որակի կերերով ապահովումը / В диссертации, исходя из требований аграрной политики Республики Армения восстановить и развивать животноводство за счет собственных и частично покупных извне концентрированных кормов, проведен экономический анализ кормопроизводства хозяйствах Республики до и после реформы, выявлены результаты приватизации сельского хозяйства, исследуемых отраслей / On the basis of the agrarian policy and other regulations of the government of the of Armenia to rehabilitate and develop stock-breeding with own and bought combined Republic food, in this thesis an analysis of fodder production before and after the reform in the Republic has been carried out, the results of the privatization of the agricultural sector and the researched branches have been discovered
Ը.00.02 «Տնտեսության և նրա ճյուղերի էկոնոմիկա, կազմակերպում և կառավարում» մասնագիտությամբ տնտեսագիտության թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-1997 ; Աշխատանքը պատրաստվել է ՀՀ գյուղնախարարության էկոնոմիկայի գ/հ ինստիտուտում ; Գիտական ղեկավար՝ Հ. Ս. Ղուշչյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Կ. Ռ. Ներսիսյան, Ա. Ա. Զուրաբյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ ՀՀ անասնաբուծության գիտահետազոտական ինստիտուտ ; Սեղմագիր՝ 22 էջ։
Keywords: Տնտեսագիտություն / Economics