Մոլիբդենի սուլֆիդային խտանյութերից բարձրջերմաստիճանային ինքնատարածվող սինթեզի մեթոդով մոլիբդենի օքսիդի և սիլիցիդի ստացման տեխնոլոգիաների մշակում / Developing technologies for obtaining molybdenum oxide and silicide from molybdenite sulphidic concentrates by the method of self-propagating high-temperature synthesis (SHS) - Թադևոսյան, Դավիթ Ռաֆայելի / Tadevosyan Davit (Հայաստանի պետական ճարտարագիտական համալսարան (Պոլիտեխնիկ), 2014)
Հայաստանի Հանրապետությունը մոլիբդենի հայտնաբերված պաշարներով աշխարհում գրավում է առաջնակարգ տեղերից մեկը / Цель диссертации разработка технологии получения оксида и силицида молибдена из сульфидных концентратов молибдена методом самораспространяющегося высокотемпературного синтеза (CBC), определение оптимальных режимов, a также исследование процессов структурообразования полученных продуктов / The goal of the dissertation is to develop technologies for obtaining molybdenum oxide and silicide from molybdenum sulphidic concentrates by the method of selfpropagating high-temperature synthesis (SHS), to determine optimal regimes, and investigate the structure formation processes of the obtained products
Ե.16.02 «Մետալուրգիա» մասնագիտությամբ տեխնիկական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2014 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Հայաստանի պետական ճարտարագիտական համալսարանի գիտական խորհրդի կողմից ; Գիտական ղեկավար՝ Ա. Հ. Հովսեփյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Վ. Հ. Մարտիրոսյան ; Ա. Ս. Գրիգորյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ «Արմենիան Մոլիբդեն Փրոդաքշն» ՍՊԸ ; Սեղմագիր՝ 24 էջ։
Keywords: Տեխնիկական գիտություններ / Engineering & Technology