Իսպաներեն -հայերեն բառային զուգահեռները - Մակվեցյան, Արմեն Նորայրի / Makvetsyan Armen (Երևանի պետական համալսարան, 2006)
Առաջին անգամ իսպաներեն-հայերեն բառային զուգահեռները քննվում են երկու լեզուների հնչյունական և բառակազմական օրինաչափությունների տեսանկյունից, ներկայացվում է զուգադիպող բառերի ընդհանուր պատկերը, ճշտվում են բնիկ բառերի և ենթաշերտային տարրերի քանակական և որակական հարաբերակցության հարցերը / На основе семантических и фонетических сравнений выявляются особенности развития слов в двух языках, в частности центре внимания оказываются те закономерности, которые являются общими испанском и армянском языках
Ժ.02.03 «Համեմատական և տիպաբանական լեզվաբանություն» մասնագիտությամբ բանասիրական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2006 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Երևանի պետական համալսարանում ; Գիտական ղեկավար՝ Վ. Գ. Սարգսյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ա. Սարգսյան, Տ. Միքայելյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ «Հրաչյա Աճառյան» համալսարան ; Սեղմագիր՝ 22 էջ։
Keywords: Լեզվաբանություն / Linguistics