Армянская тема в творчестве Осипа Мандельштама / Հայկական թեման Օսիպ Մանդելշտամի ստեղծագործության մեջ - Անդրեևա, Մարինա Ռոբերտի / Andreeva Marina (ՀՀ ԳԱԱ Մ. Աբեղյանի անվան գրականության ինստիտուտ, 1998)
Творчество Осипа Мандельштама -одного из наиболее ярких поэтов находящегося уже на излете XX века - являет собой сгусток времени, в котором жил поэт, a также сгусток культуры, в которой которой он жил / Սույն աշխատանքում ներկայացված է Օսիպ Մանդելշտամի ստեղծագործուքյան ամենահարուստ և հետաքրքիր շերտերից մեկը հայկական թեման
Ժ.01.03 «Ռուս գրականություն», Ժ.01.02 «Հայ նորագույն գրականություն» մասնագիտություններով բանասիրական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-1998 ; Աշխատանքը պասրաստվել է Երևանի պետական համալսարանի ռուս գրականության ամբիոնում ; Գիտական ղեկավար՝ Լ. Մ. Մկրտչյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ա. Պ. Գրիգորյան, Մ. Գ. Ջանփոլադյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Երևանի Խ. Աբովյանի անվան պետական մանկավարժական ինստիտուտ ; Սեղմագիր՝ 25 էջ։
Keywords: Գրականագիտություն / Literary studies