Սոցիալ-մանկավարժական ծառայության դերը դպրոցի կառավարման համակարգում - Ղուկասյան, Լուսիկ Հենրիկի / Ghukasyan Lusik (ՀՀ ԿԳՆ Խ. Աբովյանի անվան հայկական պետական մանկավարժական համալսարան, 2010)
Այսօր մեր երկրում տեղի ունեցող քաղաքական, տնտեսական, սոցիալական փոխակերպումներն առաջադրեցին նորովի մոտեցումներ հանրակրթության համակարգին, մասնավորապես դպրոցի կառավարմանը, դպրոցը դիտարկելով որպես կարևոր սոցիալական ինստիտուտ, որը պատրաստ է հասարակությանը տրամադրելու իր պահանջմունքներին համապատասխան կրթական ծառայություններ / Происходящие в нашей стране политические, зкономические, социальные преобразования предложили новые подходы к проблеме образования, в частности к управлению школой, рассматривая школу как важный социальный институт, который готов представить обществу образовательные услуги согласно его требованиям
ԺԳ.00.01 «Մանկավարժության տեսություն և պատմություն» մասնագիտությամբ մանկավարժական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2010 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Երևանի պետական համալսարանում ; Գիտական ղեկավար՝ Ն. Կ. Հարությունյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ա. Վ. Աբրահամյան, Ս. Մ. Խրիմյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Վանաձորի Հ. Թումանյանի անվան պետական մանկավարժական ինստիտուտ ; Սեղմագիր՝ 21 էջ։
Keywords: Մանկավարժություն, մանկավարժական գիտություններ / Pedagogy