Հանրային կապեր /PR/ և ընտրություններ (ՀՀ ԶԼՄ-ների օրինակով, 1998-2008 թթ.) - Խաչատրյան, Ծովինար Զոհրակի / Khachatryan Tsovinar (Երևանի պետական համալսարան, 2010)
Անկախության շրջանի պատմությունը ցույց է տալիս, որ Հայաստանի քաղաքական կյանքում PR որոշակի գործիքներն առհասարակ, բայց հատկապես ընտրությունների ժամանակ, օգտագործվում են ոչ թե հասարակության համակրանքը շահելու և այդպիսով բանիմաց ընտրություն կատարելու հնարավորություն ընձեռելու միջոց, այլ որպես կոշտ քարոզչություն / Диссертационная работа посвящена двум наблюдаемым явлениям во время общегосударственной предвыборной компаннии в Армении: пропагандируемым технологиям, используемым кандидатами и историческому развитию отношений СМИ- PR и их реальности
Ժ.01.06 «Ժուռնալիստիկա» մասնագիտությամբ բանասիրական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2010 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Երևանի պետական համալսարանում ; Գիտական ղեկավար՝ Լ. Ա. Ալոյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ս. Ս. Երիցյան, Ն. Է. Վարդանյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Հայ-Ռուսական (Սլավոնական) համալսարան ; Սեղմագիր՝ 26 էջ։
Keywords: Գրականագիտություն / Literary studies