Տնտեսական աճի և բարեկեցության հարաբերակցության հիմնախնդիրը և զարգացման միտուսները ՀՀ-ում - Աղազարյան, Անաստաս Արսենի / Aghazaryan Anastas (ՀՀ ԿԳՆ Երևանի պետական համալսարան, 2004)
Հետազոտության առարկան Հայաստանի անցումային շրջանի սոցիալ-տնտեսական և ժողովրդագրական զարգացումներն ու դրանց արդյունքում ձևավորված ներկա վիճակն է, բնակչության կենսամակարդակի, տնտեսական աճի ու որակի հարաբերակցության խնդիրները, դրանց վրա ազդող գործոնները, բաշխման մեխանիզմները, ինչպես նաև այդ գործընթացում տեղ գտած հիմնախնդիրներն ու թույլ կողմերը / Диссертация посвящена проблеме взаимотношения экономического роста и благосостояния, в рамках которого, на основе теории экономического роста и двух способов расчета ВВП по СНС, были проанализированы сущность, факторы, механизмы и ориентиры экономического роста и его влияание на благосостояние населения
Ը.00.01 «Տեսական տնտեսագիտություն» մասնագիտությամբ տնտեսագիտության թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2004 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Երևանի պետական համալսարանում ; Գիտական ղեկավար՝ Գ. Ս. Գալստյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Մ. Ս. Մելքումյան, Ա. Ա. Խառատյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Երևանի պետական ճարարագիտական համալսարան ; Սեղմագիր՝ 23 էջ։
Keywords: Տնտեսագիտություն / Economics