Սիլվա Կապուտիկյանի հուշագրությունների լեզուն / The language of Sylva Kaputikian's memoirs - Միրումյան, Լիլի Մայիսի / Mirumyan Lili (ՀՀ ԳԱԱ Հ. Աճառյանի անվան լեզվի ինստիտուտ, 2017)
Շուրջ երկու տասնամյակ առաջ հայ ոճագիտության մեջ քննվել և գնահատվել է Ս. Կապուտիկյանի չափածոյի խոսքարվեստը, իսկ հուշագրության լեզուն չի ուսումնասիրվել / В течение нескольких десятилетий было написано множество статей и опубликовано немало исследований о творчестве Сильвы Капутикян / Throughout decades many articles, publications, researches have been dedicated to SyIva Kaputikian's works
Ժ.02.01 «Հայոց լեզու» մասնագիտությամբ բանասիրական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2017 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Երևանի պետական համալսարանում ; Գիտական ղեկավար` Լ. Կ. Եզեկյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ` Ռ. Մ. Թոխմախյան, Ա. Վ. Գալստյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Երևանի Վ. Բրյուսովի անվան պետական լեզվահասարակագիտական համալսարան ; Ատենախոսություն՝ 163 էջ, սեղմագիր՝ 27 էջ։
Keywords: Լեզվաբանություն / Linguistics