Բնական ջրերի որակի երկրաբնապահպանական գնահատում, դասակարգում և կանխատեսում / Geoecological assessment, classification and prediction of natural water’s quality - Մարգարյան, Լիանա Արմենի / Margaryan Liana (ՀՀ ԿԳՆ Երևանի պետական համալսարան, 2018)
Ժամանակակից աշխարհի գլոբալ բնապահպանական խնդիրներից է բնական ջրի պաշարների աստիճանաբար նվազումը և դրանց երկարաժամկետ աղտոտումը, ինչը հանգեցնում է բնական ջրային մարմինների օգտագործման ոչ պիտանիությանը խմելու, կենցաղային կամ գյուղատնտեսական նպատակներով, ինչպես նաև՝ բնական ջրային էկոհամակարգերի աստիճանական անհետացմանը / Одной из глобальных экологических проблем современного мира является постепенное сокращение запасов пресных вод и их продолжительное загрязнение, что приводит к непригодности использования природных водных объектов в питьевых, коммунально-бытовых или сельскохозяйственных целях, a также к постепенному исчезновению пресных водных экосистем / One of the global environmental problems of the modern world is the gradual reduction of freshwater resources and their long-term pollution, which leads to the inapplicability of the use of natural water bodies for drinking, domestic or agricultural purposes, as well as to the gradual disappearance of fresh water ecosystems
ԻԴ.04.01 «Երկրաբնապահպանություն» մասնագիտությամբ տեխնիկական գիտությունների դոկտորի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2018 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Երևանի պետական համալսարանում ; Գիտական խորհրդատու՝ Գ. Պ. Փիրումյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Գ. Հ. Բաբայան, Վ. Հ. Սարգսյան, Գ. Շ. Ալավերդյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ «Հայջրնախագիծ ինստիտուտ» ՓԲԸ ; Սեղմագիր՝ 37 էջ։
Keywords: Գիտություններ Երկրի մասին / Earth Science