Разработка автоматизированной системы управления технологическим процессом очистки газопровода / Գազամուղի մաքրման տեխնոլոգիական գործընթացի ավտոմատացված կառավարման համակարգի մշակումը / Development of gas pipeline cleaning process automated control system - Շատախյան, Արմեն Պետրոսի / Shatakhyan Armen (Հայաստանի պետական ճարտարագիտական համալսարան (Պոլիտեխնիկ), 2012)
В настоящее время значительная все возрастающая доля в мировой энергетике приходится на использование природного газа / Հետազոտված է Իրան-Հայաստան գազամուղի ենթակառուցվածքը, կատարված է գազամուղի ներքին մակերեսի մաքրման գործընթացի ձևայնացումն ու ալգորիթմացումը համաձայն տիպային մաքրող համալիրի աշխատանքի ու պատվիրատուի կողմից հաստատված գազամուղի մաքրման կանոնակարգի / Investigated the Iran-Armenia gas pipeline infrastructure, held a formalization and algorithmization of the inside surface cleaning process in accordance with the approved Customer Rules gas pipeline cleaning
Ե.13.02 «Ավտոմատացման համակարգեր» մասնագիտությամբ տեխնիկական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսության ; Երևան-2012 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Հայաստանի պետական ճարտարագիտական համալսարանում (Պոլիտեխնիկ) ; Գիտական ղեկավար՝ Ս. Հ. Սիմոնյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Թ. Ա. Նալչաջյան, Ա. Կ. Հովսեփյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ «Էներգետիկայի ԳՀԻ» ՓԲԸ ; Սեղմագիր՝ 23 էջ։
Keywords: Ինֆորմատիկա և համակարգչային համակարգեր / Informatics & Computer Systems