Հաշվողական կլաստերի միջավայրում սիստոլիկ ալգորիթմների իրականացման ծրագրային գործիքային միջոցի մշակում - Դավթյան, Էդմոն Մանուկի / Davtyan Edmon (ՀՀ ԳԱԱ ինֆորմատիկայի և ավտոմատացման պրոբլեմների ինստիտուտ, 2004)
Սիստոլիկ ալգորիթմները կազմում են հատուկ ալգորիթմների դաս, որոնք բնութագրվում են քայլերի համասեռությամբ և ենթարկվում են զուգահեռացման / Работа посвящена реализации одномерных систолических массивов длины n на вычислительном кластере из m << n процессоров
Ե.13.05 «Հաշվողական տեխնիկայի և մաթեմատիկական մեթոդների կիրառությունը գիտական հետազոտություններում» մասնագիտությամբ տեխնիկական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2004 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է ՀՀ ԳԱԱ ինֆորմատիկայի և ավտոմատացման պրոբլեմների ինստիտուտում ; Գիտական ղեկավար՝ Յ. Հ. Շուքուրյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Հ. Հ. Հարությունյան, Ռ. Վ. Թոփչյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Երևանի ավտոմատ կառավարման համակարգերի գիտահետազոտական ինստիտուտ ; Սեղմագիր՝ 15 էջ։
Keywords: Ինֆորմատիկա և համակարգչային համակարգեր / Informatics & Computer Systems