Վեդի-Եղեգնաձոր (Հայաստան) և Խոյ-Ավաջիկ (Իրան) տեղամասերի երկրաբանական կառուցվածքը և զարգացման առանձնահատկությունները - Վարդանյան, Սարգիս Սաշիկի / Vardanyan Sargis (ՀՀ ԳԱԱ երկրաբանական գիտությունների ինստիտուտ, 2015)
Վեդի-Եղեգնաձոր և Խոյ-Ավաջիկ տեղամասերի շերտագրական համեմատությունից կարելի է ենթադրել, որ մինչև հյուսիսային Նեոթետիսի բացվելը, վաղ մեզոզոյում, այս միավորներն, ամենայն հավանականությամբ, պատկանել են Գոնդվանային / Исходя из сравнения стратиграфических данных участков Веди-Ехегнадзор и Хой-Аваджик можно предположить, что, по всей вероятности, до открытия северного Неотетиса в раннем мезозое эти единицы принадлежали Гондване / According to stratigraphic comparison of the Vedi-Eghegnadzor and Khoy-Avajik sections, it's possible to assume that before the opening of the northern Neotethys in Early Mesozoic time, these units were part of Gondwana
ԻԴ.01.01 «Ընդհանուր երկրաբանություն» մասնագիտությամբ երկրաբանական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2015 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է ՀՀ ԳԱԱ երկրաբանական գիտությունների ինստիտուտում ; Գիտական ղեկավար՝ Լ. Հ. Սահակյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Յու. Վ. Սայադյան, Ս. Ն. Նազարեթյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Երևանի պետական համալսարան ; Սեղմագիր՝ 23 էջ։
Keywords: Գիտություններ Երկրի մասին / Earth Science