Исследование фазовых переходов в жидкокристаллических бинарных системах / Փուլային անցումների հետազոտությունը հեղուկ բյուրեղական բինար համակարգերում - Բաղդասարյան, Զորիկ Վաղարշակի / Baghdasaryan Zorik (ՀՀ ԳԱԱ ֆիզիկայի կիրառական պրոբլեմների ինստիտուտ, 2003)
С точки зрения практического применения, большой интерес представляют исследования нематических жидких кристаллов с положительной диэлектрической анизотропией, особенности их смесей / Աշխատանքը նվիրված է ուժեղ և թույլ բևեռային նեմատիկ հեղուկ բյուրեղների խառնուրդներում մեզափուլերի մակածման և ջերմակայունության վրա բաղադրիչների մոլեկուլային կառուցվածքի և կոնցենտրացիայի ունեցած ազդեցության ուսումնասիրմանը, ինչպես նաև նեմատիկ և սեգնետաէլեկտրական հեղուկ բյուրեղական բինար համակարգերի դիէլեկտրիկ հատկությունների ուսումնասիրմանը փուլային անցումների մոտակայքում
Ա.04.07 «Պինդ մարմնի ֆիզիկա» մասնագիտությամբ ֆիզիկա-մաթեմատիկական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2003 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել ՀՀ ԳԱԱ ֆիզիկայի կիրառական պրոբլեմների ինստիտուտում ; Գիտական ղեկավարներ՝ Ս. Ց. Արագսյան, L. Ս. Բեժանովա ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Դ. Հ. Բադալյան, Ռ. Բ. Ալավերդյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Երևանի պետական համալսարանի մոլեկուլային ֆիզիկայի ամբիոն ; Սեղմագիր՝ 20 էջ։
Keywords: Ֆիզիկամաթեմատիկական գիտություններ / Mathematics & Physics