Վերջնամշակման մետաղահատ հաստոցների թրթռակայունության լավարկման տեսական և տեխնոլոգիական սկզբունքները գյուղմեքենաների մեքենամասերի մշակման դեպքում - Կոխլիկյան, Սեյրան Արամայիսի / Kokhlikyan Seyran (Հայաստանի պետական ագրարային համալսարան, 2010)
Գյուղատնտեսական և ժամանակակից մեքենաշինության ու արդյունաբերության առանձին բնագավառների գիտա- տեխնիկական առաջընթացը պահանջում Է նախագծվող մեքենաների և սարքավորումների տեխնիկատնտեսական ցուցանիշների հետագա բարելավում, որը, որպես կանոն, ուղեկցվում արտադրանքի որակի նկատմամբ առավել խիստ աշխատանքային ռեժիմների, հուսալիության և երկարակեցության բարձրացման պահանջներով / Проблема повышения качества и производительности процесса шлифования и хонингования деталей сельскохозяйственных машин и автомобилей тесно связана с минимализацией вибрациий, возникающих в процессе обработки, интенсивность которых зависит от динамических характеристик станков, технологических условий обработки, вынужденных и параметрических колебаний динамической системы, в том числе от жесткости и перемещений элементов станка и координатной связи собственной устойчивости при холостом ходе, характеристики инструмента, режимов резания, обрабатываемого материала и т. д.
Ե.20.01 «Գյուղատնտեսական արտադրության մեքենայացում և մեքնաներ» մասնագիտությամբ տեխնիկական գիտությունների դոկտորի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2010 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Հայաստանի պետական ագրարային համալսարանի գիտական խորհրդի կողմից ; Գիտական խորհրդատու՝ Բ. Ս. Բալասանյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ռ. Ս. Մինասյան, Ա. Մ. Եսոյան, Ա. Շ. Քրիստափորյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ «Ինտերստանոկ» ԲԲԸ ; Սեղմագիր՝ 33 էջ։
Keywords: Տեխնիկական գիտություններ / Engineering & Technology