Искусство поэтического перевода в творчестве русских поэтов II пол. XX-нач. XXI вeкa (На примере Армянской поэзии) / Բանաստեղծական թարգմանության արվեստը XX դարի 2-րդ կեսի և XXI դարասկզբի ռուս բանաստեղծների ստեղծագործություններում (Հայ պոեզիայի օրինակով) / The art of poetic interpretation in the creation of Russian poets of the second hall of and the beginning of the XXI centuries (On the examples of the Armenian poetry) - Հայրյան, Զարուհի Գևորգի / Hayryan Zaruhi (ՀՀ ԳԱԱ Մ. Աբեղյանի անվան գրականության ինստիտուտ, 2014)
Художественный перевод на протяжении веков был одной из важнейших форм литературных взаимосвязей / Ատենախոսությունը նվիրված Է ռուս-հայկական գրական կապերին, որտեղ ուսումնասիրվում է ռուս բանաստեղծ թարգմանիչների՝ XX դարի երկրորդ կեսից մինչև XXI դարի սկիզբը հայ գրականությունից կատարած թարգմանությունների բանաստեղծական թարգմանական արվեստը / The dissertation consists of the Introduction, Seven Chapters, the Conclusion and the Bibliography
Ժ.01.03 «Ռուս գրականություն» մասնագիտությամբ բանասիրական գիտությունների դոկտորի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2014 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել Է ՀՀ ԳԱԱ Մ. Աբեղյանի անվան գրականության ինստիտուտում ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ռ. Ա. Բաղդասարյան, Զ. Վ. Ավետիսյան, Ա. Գ. Կովալենկո ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Երևանի Վ. Բրյուսովի անվան պետական լեզվաբանական համալսարան ; Սեղմագիր՝ 57 էջ։
Keywords: Գրականագիտություն / Literary studies