Թրաֆիքինգի սոցիալ-հոգեբանական պատճառներն և վաղ կանխարգելման ուղիները / Social-psychological causes of trafficking and ways of its early prevention - Մեհրաբյան, Մարիամ Վաչագանի / Mehrabyan Mariam (ՀՀ ԿԳՆ Խ. Աբովյանի անվան հայկական պետական մանկավարժական համալսարան, 2014)
«Թրաֆիքինգ» երևույթը (մարդու կողմից մարդու շահագործումը /մ.կ.մ.շ./) վերջին տարիներին բավականին լայն տարածում է ստացել աշխարհում / Трафикинг, т.е. эксплуатация человека человеком, в последнее время получило широкое распространение во всем мире / The phenomenon "trafficking", the exploitation of human beings by human beings is being spread around the world
ԺԹ.00.03 «Սոցիալական հոգեբանություն (միջանձնային հարաբերություններ, ընտանեկան, խմբային գործունեություն)» մասնագիտությամբ հոգեբանական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2014 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Խ. Աբովյանի անվան հայկական պետական մանկավարժական համալսարանում ; Գիտական ղեկավար՝ Ն. Ռ. Հակոբյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Մ. Պ. Մկրտումյան, Հ. Ռ. Հովհաննիսյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Ֆիզիկական կուլտուրայի հայկական պետական ինստիտուտ ; Սեղմագիր՝ 21 էջ։
Keywords: Հոգեբանական գիտություններ / Psychology