Хирургическая реабилитация больных с кондуктивной тугоухостью / Կոնդուկտիվ ծանրալսությամբ տառապող հիվանդների վիրաբուժական ռեաբիլիտացիան / Clinical characteristics and peculiarities in different i forms of hypoacusis - Շուքուրյան, Արթուր Կիմի / Shukuryan Arthur (ՀՀ ԱՆ Երևանի Մ. Հերացու անվան պետական բժշկական համալսարան, 2000)
Реабилитация больных различными формами тугоухости ввиду её большого социального значения является одной из наиболее актуальных проблем современной оториноларингологии / Աշխատանքի նպատակն է կլինիկական բնութագրումը և լսողության ֆունկցիոնալ հետազոտության տվյալների գնահատումը ականջի տարբեր պաթոլոգիաներով հիվանդների մոտ, լսողությունը վերականգնող վիրահատությունների հիմնավորումը / The objective of this work is the clinical characteristic and evaluation of the data of audition functional investigation in patients with different audition pathologies and substantiation of hearing improving operations
ԺԴ.00.15 «Վիրաբուժություն» մասնագիտությամբ բժշկական գիտությունների դոկտորի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2000 ; Ատենախոսության թեման հաստատված է Մ. Հերացու անվան պետական բժշկական համալսարանի բուժական ֆակուլտետի գիտական խորհրդի նիստում ; Գիտական խորհրդատուներ՝ Ռ. Մ. Խանամիրյան, Ե. Կ. Գարաբեդյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Հ. Վ. Սարուխանյան, Յ. Մ. Օվչիննիկով, Դ. Ն. Խուդավերդյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ ՀՀ ԱՆ Ֆանարջյանի անվան ուռուցքաբանության գիտական կենտրոն ; Սեղմագիր՝ 42 էջ։
Keywords: Բժշկություն, բժշկական գիտություններ / Medicine, Medical Sciences