Հայոց ցեղասպանության և հրեական հոլոքոստի պատմաքննական համեմատություն - Մաթոսյան, Տիգրան Սամվելի / Matosyan Tigran (ՀՀ ԳԱԱ պատմության ինստիտուտ, 2004)
Համեմատական ուսումնասիրությունը կարևորվում է նաև ցեղասպանություններից յուրաքանչյուրի առանձնահատկություններն ավելի խորությամբ ըմբռնելու առումով / Диссертация сопоставляет и рассматривает в историко-сравнительном анализе два геноцида первой половины двадцатого века
Է.00.01 «Հայոց պատմություն» մասնագիտությամբ պատմական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2004 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է ՀՀ ԳԱԱ Հայոց ցեղասպանության թանգարան-ինստիտուտի գիտական խորհրդում ; Գիտական ղեկավար՝ Ռ. Գ. Հովհաննիսյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Վ. Ա․ Բայբուրդյան, Ռ. Ա. Սաֆրաստյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Երևանի Խ. Աբովյանի անվան ՀՊՄՀ ; Սեղմագիր՝ 24 էջ։
Keywords: Պատմական գիտություններ / History