Исследование комплексообразования элементов VI В-группы с некоторыми оксикислотами в водных растворах / VI В-խմբի տարրերի կոմպլեքսագոյացման ուսումնասիրությունը որոշ օքսիթթուների հետ ջրային լուծույթում - Բալայան, Տաթևիկ Վալերիկի / Balayan Tatevik (ՀՀ ԳԱԱ Ա. Բ. Նալբանդյանի անվան քիմիական ֆիզիկայի ինստիտուտ, 2010)
Интерес исследователей к координационным соединениям d-элементов с различными органическими лигандами до сих пор не ослабевает благодаря разнообразию типов комплексов, которые могут служить модельными системами в водных и водно-органических растворах и способны проявлять многогранные физико-химические и биохимические свойства / Առաջին անգամ ուսումնասիրվել է VI В-խմբի տարրերի իոնների Mo(VI), W(VI), Cr(IIl) կոմպլեքսագոյացումը գինեթթվի, լիմոնաթթվի, սալիցիլաթթվի և ացետիլսալիցիլաթթվի հետ ջրային միջավայրում, ստանդարտ ջերմաստիճաններում
Բ.00.01 «Անօրգանական քիմիա» մասնագիտությամբ քիմիական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2010 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել ԵՊՀ-ի քիմիայի ֆակուլտետում ; Գիտական ղեկավար՝ Ս. Կ. Գրիգորյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Պ. Մ. Ղուկասյան, Ս. Մ. Վարդապետյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ «Քար և սիլիկատներ» գիտաարտադրական և նախագծային ՓԲԸ ; Սեղմագիր՝ 19 էջ։
Keywords: Քիմիական գիտություններ / Chemistry