Способы оформления конструкций с чужой речью и особенности их фоностилистической и синтаксической организации в романе Дж. Джойса «Улисс» / Ուրիշի խոսքով արտահայտված կառույցների ձևավորման եղանակներն ու դրանց հնչյունաոճական և շարահյուսական առանձնահատկությունները Ջեյմս Ջոյսի «Ուլիսես» վեպում / Phonostylistic and syntactical peculiarities of narrative discourse in James Joyce's Ulysses - Միսակյան, Զարուհի Ռադիկի / Misakyan Zarouhi (ՀՀ ԿԳՆ Երևանի պետական համալսարան, 2013)
Диссертация может рассматриваться как исследование в области теории текста и его интерпретации и посвящена анализу повествовательного дискурса и его особенностей в художественной прозе / Ատենախոսությունը կարող է դիտվել որպես տեքստի տեսության և դրա մեկնաբանման ոլորտում ուսումնասիրություն և նվիրված է պատմողական խոսքի և նրա առանձնահատկությունների վերլուծությանը գեղարվեստական ​​արձակում / The dissertation could be regarded as an investigation in the field of theory of text and its interpretation and is dedicated to the analysis of narrative discourse and its peculiarities in artistic prose
ժ.02.07 «Գերմանական լեզուներ» մասնագիտությամբ բանասիրական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2013 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Երևանի Վ. Բրուսովի անվան պետական լեզվաբանական համալսարանում ; Գիտական ղեկավար՝ Ի. Գ. Կազումյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ե. Վ. Կառաբեկովա, Ն. Ռ. Մկրյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Խ. Աբովյանի անվան պետական մանկավարժական համալսարան ; Սեղմագիր՝ 24 էջ։
Keywords: Լեզվաբանություն / Linguistics