Էկոլոգիական հասկացությունների ձևավորումը կենդանաբանության դասերին, արտադասարանական և արտադպրոցական պարապմունքներին - Ներկարարյան, Ալետա Սարգսի / Nerkararyan Aleta (ՀՀ ԿԳՆ Խ. Աբովյանի անվան հայկական պետական մանկավարժական համալսարան, 1999)
Ուսումնասիրությունը նվիրված է մանկավարժական գիտության ժամանակակից տեսության և պրակտիկայի հրատապ խնդիրներից մեկին` դպրոցականների էկոլոգիական հասկացությունների ձևավորմանը, նրանց Էկոլոգիական գիտակցության և վարքագծի դաստիարակմանը / Исследование посвящено одной из актуальных проблем современной теории и практики педагогической науки - формированию экологических понятий школьников, воспитанию их экологического сознания и поведения
ԺԳ.00.02 «Կենդանաբանության դասավանդման մեթոդիկա» մասնագիտությամբ մանկավարժական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-1999 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Խ. Աբովյանի անվան հայկական պետական մանկավարժական ինստիտուտի կենդանաբանության ամբիոնում ; Գիտական ղեկավար՝ Մ. Ե. Համբարյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ա. Ա. Բալյան, Կ. Ս. Դանիելյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ ՀՀ ԿԳՆ կրթության բարեփոխումների կենտրոն ; Սեղմագիր՝ 24 էջ։
Keywords: Մանկավարժություն, մանկավարժական գիտություններ / Pedagogy