Социальные аспекты старения в армянском обществе / Ծերացման սոցիալական ասպեկտները հայ հասարակությունում / Social aspects of aging in Armenian society - Գևորգյան, Քրիստինա Գագիկի / Gevorgyan Kristina (ՀՀ ԿԳՆ Երևանի պետական համալսարան, 2012)
В диссертационной работе проанализированы социальные аспекты проблемы старости в армянском обществе, a именно: качество и образ жизни представителей третьего возраста, их социальные интеракции и самовосприятие и в этой связи влияние таких социальных характеристик, каковыми являются гендер, образование, занятость, род деятельности, семейный статус на процесс старения человека / Ատենախոսության մեջ հեղինակը ներկայացնում է հայաստանյան հասարակության ընդհանուր կազմում երրորդ տարիքի ներկայացուցիչների թվաքանակի զգալի աճի հետ կապված ծերացման խնդիրները սոցիալական տեսանկյունից ուսումնասիրելու անհրաժեշտությունը և հնարավորությունները / In the dissertation the author presents the necessity and possibilities of studying the aging problems from social viewpoint, which are connected with the considerable growth in the number of the third age representatives in the general structure of the Armenian society
ԻԲ.00.03 «Միջին մակարդակի տեսություններ, սոցիալական կառույցներ, սոցիալական ինստիտուտներ և գործընթացներ» մասնագիտությամբ սոցիոլոգիական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2012 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Երևանի պետական համալսարանի Սոցիոլոգիայի ֆակուլտետի գիտական խորհուրդում ; Գիտական ղեկավար՝ Հ. Է. Գևորգյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ա. Կ. Սահակյան, Է. Ա. Կյուրեղյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Խ. Աբովյանի անվան հայկական պետական մանկավարժական համալսարան ; Սեղմագիր՝ 22 էջ։
Keywords: Սոցիոլոգիա / Sociology