Компьютерное моделирование напряженно- деформированного состояния и оптимальное проектирование пространственных систем из стержневых элементов / Ձողային տարրերով տարածական համակարգերի լարվածադեֆորմացիոն վիճակի համակարգչային մոդելավորում և օպտիմալ նախագծում - Ասմանգուլյան, Արա Արիստակեսի / Asmangulyan Ara (ՀՀ ԿԳՆ պետական ճարտարագիտական համալսարան (Պոլիտեխնիկ), 2007)
Решение широко распространенных в экономике плоских и пространственных систем из стержневых элементов имеет большое теоретическое и практическое значение / Աշխատանքը նվիրված է ձողային տարրերով հարթ և տարածական համակարգերի լարվածադեֆորմացիոն վիճակների համակարգչային մոդելավորմանը օ գտագործելով ժամանակակից հաշվարկային MathCad ծրագրային միջավայրը, և դրանց կիրառմանը տարբեր կառուցվածքի անվագոտիների ճաղերի լարվածադեֆորմացիոն վիճակների հետազոտմանը և օպտիմալ նախագծմանը
Ա.02.06 «Մեքենաների, սարքերի և սարքավորումների դինամիկա, ամրություն» մասնագիտությամբ տեխնիկական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2007 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Հայաստանի պետական ճարտարագիտական համալսարանում ; Գիտական ղեկավար՝ Գ. Լ. Պետրոսյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ս. Խ. Գևորգյան, Մ. Վ. Բելուբեկյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Երևանի ճարտարապետության և շինարարության պետական համալսարան ; Սեղմագիր՝ 21 էջ։
Keywords: Ֆիզիկամաթեմատիկական գիտություններ / Mathematics & Physics