Մաթեմատիկայի ուսուցման մեթոդական առանձնահատկությունները ռազմական ուղղվածությամբ ուսումնական հաստատություններում - Ավետիսյան, Անդրանիկ Մնացականի / Avetisyan Andranik (ՀՀ ԿԳՆ Խ. Աբովյանի անվան հայկական պետական մանկավարժական համալսարան, 2006)
Հայաստանի Հանրապետության պաշտպանության խնդիրը կենսական հիմնահարց է։ Այդ առումով էլ մեծ կարևորություն է ստանում ռազմական պրակտիկան արդյունավետ ղեկավարելու գործընթացը / В процессе подготовки военных ведущих специалистов бесценна роль и значение математики, в особенности применение теории игр, являющихся математической основой военного искусства, математического программирования, решения задач массового обслуживания, выявления вариантов решений, обучения обучаемых самостоятельной работе.
ԺԳ.00.02 «Դասավանդման և դաստիարակության մեթոդիկա» (մաթեմատիկա) մասնագիտությամբ մանկավարժական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2006 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Խ. Աբովյանի անվան հայկական պետական մանկավարժական համալսարանում ; Գիտական ղեկավար՝ Ա. Խ. Ղուշչյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ի. Գ. Խաչատրյան, Ս. Ա. Իսկանդարյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Գյումրիի Մ. Նալբանդյանի անվան պետական մանկավարժական ինստիտուտ ; Սեղմագիր՝ 20 էջ։
Keywords: Մանկավարժություն, մանկավարժական գիտություններ / Pedagogy