Разработка системы для повышения доступности основных лекарств и качества фармакотерапии в больницах / Հիվանդանոցներում հիմնական դեղերի մատչելիության և դեղաբուժության որակի բարձրացման համակարգի մշակումը / System development for rising availability of the essential drugs and improvement of quality of a pharmacotherapy in hospitals - Հակոբյան, Հասմիկ Դավթի / Hakobyan Hasmik (Մ. Հերացու անվան Երևանի պետական բժշկական համալսարան, 2004)
Значительные социально-экономические изменения, происходящие в Армении после распада СССР, с начала 90-х годов, существенно повлияли на систему здравоохранения в целом, и фармацевтический сектор в частности / Տվյալ աշխատանքը նվիրված է Հայաստանում արդիական խնդիրներից մեկին՝ հիվանդանոցներում «հիմնական դեղերի» մատչելիությանն ու դրա և դեղաբուժության որակի բարձրացման համակարգի մշակմանը / The represented work is devoted to one of the most actual problems in Armenia – to a problem of availability of the essential drugs in hospitals and system development for rising availability of the essential drugs and improvement of quality of a pharmacotherapy in hospitals
ԺԵ.00.01 «Դեղագիտություն» մասնագիտությամբ դեղագործական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2004 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է ՀՀ ԱՆդեղերի և բժշկական տեխնոլոգիաների գործակալության գիտական խորհրդի նիստում ; Գիտական ղեկավար՝ Է. Ս. Գաբրիելյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ռ. Ղ. Բորոյան, Է. Հ. Գրիգորյան ; Առաջատար կազմակերպություն ՀՀ ԳԱԱ Ա. Լ. Մնջոյանի անվան նուրբ օրգանական քիմիայի ինստիտւտ ; Սեղմագիր՝ 23 էջ։
Keywords: Դեղագիտություն / Pharmaceutics