Բյուջետային գործընթացի ծրագրային հիմքերը և բարելավման ուղիները Հայաստանի Հանրապետությունում - Ավետիսյան, Արտյոմ Ավետիսի / Avetisyan Artyom (ՀՀ ԿԳՆ Երևանի պետական համալսարան, 2007)
Շուկայական հարաբերություններին անցումը, ակնհայտորեն, ենթադրում է այդ ուղղությամբ համալիր և ամբողջական միջոցառումների իրականացում, որոնց շարքում չափազանց կարևորվում է շուկայական տնտեսավարման համար անհրաժեշտ նախադրյալների և միջավայրի ստեղծումը / Диссертация посвящена изучению осовенностей программного вюджетирования и провлем программного овеспечения вюджетного процесса, выявлению осовенностей налогово-вюджетной политики, вюджетных рычагов государственного регулирования и решению основных задач в этом направлении в период перехода к новым экономическим отношениям, a также разравотке подходов по внедрению и развитию системы, методов и механизмов вюджетного программирования в Репувлике Армения
Ը.00.02 «Տնտեսության, նրա ճյուղերի տնտեսագիտություն և կառավարում» մասնագիտությամբ տնտեսագիտության թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2007 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Հայաստանի պետական տնտեսագիտական համալսարանում ; Գիտական ղեկավար՝ Վ. Բ. Բոստանջյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ս. Լ. Ղանթարջյան, Գ. Ֆ. Կիրակոսյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ ԳԱԱ Մ. Քոթանյանի անվան տնտեսագիտության ինստիտուտ ; Սեղմագիր՝ 24 էջ։
Keywords: Տնտեսագիտություն / Economics