Համբարձում Չերչյանը և Արմաշի դպրեվանքի երաժշտական ավանդույթները / Hambartsoum Cherchyan and the Armash monastery musical traditions - Մուշեղյան, Աստղիկ Ալբերտի / Musheghyan Astghik (ՀՀ ԳԱԱ արվեստի ինստիտուտ, 2005)
Հայ հոգևոր երգարվեստը զարգացման բարդ և ինքնատիպ ուղի է անցել / В настоящей диссертации впервые всесторонне представлены жизнь и творчество Амбарцума Черчяна одного из известных константинопольских музыкантов армян втopoй половины XIX века / The present thesis is dedicated to the life and creative work of Hambartsoum Cherchyan (1828-1901), one of the most famous Armenian musicians of Constantinople
ԺԷ.00.02 «Երաժշտական արվեստ» մասնագիտությամբ արվեստագիտության թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2005 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է ՀՀ ԳԱԱ արվեստի ինստիտուտում ; Գիտական ղեկավար՝ Գ. Շ. Գյոդակյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ա. Ս. Արևշատյան, Ա. Հ. Բաղդասարյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Երևանի Կոմիտասի անվան պետական կոնսերվատորիա ; Սեղմագիր՝ 22 էջ։
Keywords: Արվեստագիտություն / Art